30 perces almás rétes
Ma hoztam nektek egy ultragyors, hamis Almás rétes receptet! :)
A legtöbb időt az alma megpucolása jelenti! :) De finom és elrontani sem lehet! :)
Recept:
- 1 csomag leveles tészta
- 4-5 közepes alma
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szerecsendió
- 1/2 citrom leve
- 4 evőkanál méz
Az almákat feldarabolom, egy lábasba felrakom rotyogni a mézzel és a fűszerekkel kb. 10 perc és elforrja a levét.
Félrerakom egy picit hűlni. A leveles tésztába beletöltöm ezt az almás finomságot, úgy hogy a közepétől a szélei felé pakolom az almás masszát.
Aztán a szélét egy pici vízzel megkenem, hogy összetapadjon mikor összehajtom.
Ha összehajtottam akkor a szélét megnyomkodom, hogy nehogy szétnyíljon sütéskor. A nyomkodás lehet kézzel vagy villával is, ki hogy szeretné.
Előmelegített sütőbe kb. 180-200 fokon 15-20 percre berakom sülni. Azért figyeljük mert nálam ez egy kb. idő. Nekem őskövület sütőm van, és vagy megéget vagy nyers marad minden süteményem, nagyon odafigyelek mindig nehogy elrontsam.
Tehát ez az idő azoknál változhat akik belátnak a sütőjükbe és a hőfokot is tudják rendesen állítani, a légkeverésről már nem is beszélek!!! :) :)
Mindenkinek jó étvágyat a Hamis Almás réteshez! :) :)