Napraforgómagos kenyér
Most képet nem készítettem, lustaságból. Nagyon finom lett, a fele már el is fogyott csak a reggelihez. Ennek a tésztája lágyabb állagú lett és most mindene jó volt.
Napraforgómagos kenyér 1kg
- 400ml víz (én tejjel csináltam most)
- 25g vaj
- 450g BL80 kenyérliszt
- 150g rétesliszt
- 1 teáskanál só
- 2,5 teáskanálnyi méz (lehet 1,5-2 teáskanál barna cukorral helyettesíteni)
- 10g élesztő (1 csomag porélesztőt raktam bele és tetejéig jött fel)
- 50g napraforgómag (én csak úgy beleöntöttem, de a recept azt írja hogy pirítsuk meg akkor ropogós lesz a napraforgómag) Aki megpirítja a napraforgómagot az a hangjelzés után tegye bele!
Alapkenyér program, közepes színre raktam. De lehet sötét is! :) :)
Jó étvágyat nektek.