2015. nov 14.

Napraforgómagos kenyér

írta: AmaraPalma
Napraforgómagos kenyér

Most képet nem készítettem, lustaságból. Nagyon finom lett, a fele már el is fogyott csak a reggelihez. Ennek a tésztája lágyabb állagú lett és most mindene jó volt.

Napraforgómagos kenyér 1kg

- 400ml víz (én tejjel csináltam most)

- 25g vaj

- 450g BL80 kenyérliszt

- 150g rétesliszt

- 1 teáskanál só

- 2,5 teáskanálnyi méz (lehet 1,5-2 teáskanál barna cukorral helyettesíteni)

- 10g élesztő (1 csomag porélesztőt raktam bele és tetejéig jött fel)

- 50g napraforgómag (én csak úgy beleöntöttem, de a recept azt írja hogy pirítsuk meg akkor ropogós lesz a napraforgómag) Aki megpirítja a napraforgómagot az a hangjelzés után tegye bele!

Alapkenyér program, közepes színre raktam. De lehet sötét is! :) :)

Jó étvágyat nektek.

Szólj hozzá